Vyhodnocení celkového skóre

Otázky a odpovědi
Uživatelský avatar
Účastník simulace
President
President
Příspěvky: 152
Registrován: stř 20. led 2016 11:33:22

Vyhodnocení celkového skóre

Příspěvek od Účastník simulace »

Chtěla bych se zeptat na vyhodnocování celkového skóre? Záleží na konečném zisku firmy? Protože pokud je naše firma docela stabilní, tak nevíme jestli je lepší si ji ponechat nebo vše prodat? Pokud by jsme ji prodali zisk by byl určitě vyšší než ze samotného prodeje výrobků. Potom bych se chtěla ještě zeptat na finance, protože máme stejný problém je lepší je mít v majetku firmy nebo je prodat? Předem děkuji za odpověď.
Uživatelský avatar
Uranius
Moderator
Moderator
Příspěvky: 146
Registrován: pon 25. led 2016 15:47:10

Re: Vyhodnocení celkového skóre

Příspěvek od Uranius »

Skóre prakticky zcela koreluje s výší vlastního majetku firmy, tedy kumulovaných výdělků + základního kapitálu z rozvahy-pasiva. Firma z vyšším skóre má téměř s jistotou i vyšší vlastní majetek (dokázala vydělat víc) a naopak. Viz příslušnou kapitolu v manuálu.

Co se týče Vašich ostatních dotazů, tak na ty již neodpovím, protože se vlastně ptáte, co máte udělat a to je zcela na vašem týmu, odpovědni jste jen vy sami.
Dovolím si však alespoň trochu nasměrovat: Zkuste se hodně dobře zamyslet nad tím, co je to vlastně zisk firmy, zkuste si ho definovat, představit. Představte si to třeba na domácím rodinném rozpočtu.
Odpovědět